Juni 2022- Æbleplukkere i plantagen ca. 1958

Ret aktuelt er her et foto af æbleplukkere i Aarøsund Frugtplantage. Rasmus Knudsen ejede og startede plantagen, hvor en masse kvinder fra Aarøsund og opland fik sæsonarbejde. Nogle af damerne sorterede æbler vinteren igennem. Her var masser af frisk luft, tykke trøjer og gamachebukser, godt samvær og basis for at tjene en ekstra skilling. Der blev snakket og grinet meget medens de klatrede rundt ved træerne. Foto har vi lånt af Ragnhild Christensen og er formentlig fra allersidst i 50’erne. Vi genkender Annelise Aagaard, Bertha Nielsen, Ellen Jørgensen og Signe Petersen. Måske kender du nogen?  

Maj 2022 – Havnens indsejling før 1920

Månedens foto er et gammelt postkort fundet på det interessant site Arkiv.dk. Fotoet viser indsejlingen til Aarøsund havn med masser af aktivitet til lands og til vands, og toldpælene fortæller, at det er før genforeningen i 1920. I baggrunden ses hotellet, hvor den nyeste del er opført i 1903.

April 2022 – Sølvbryllup først i 30érne

Månedens foto er fra Anna (kaldet Anna Børløs) og Jes Johansens sølvbryllup fra først i 30érne, hvor de her er foreviget med deres 4 børn. Adressen er Færgevej 56, hvorfra Jes drev sin murerforretning. Sønnen Peter ”Peter Murer” blev også murer og boede hele livet i Aarøsund. Sølvbryllupsalder er vel nogenlunde i ca. 50-års alderen. Dengang var man ikke bange for at skilte med alder og værdighed.

Venteliste Grejskure

Venteliste-Grejskure_rev. GJ.19-08-2022

Instagram Feed

Follow on Instagram
[instagram-feed showheader=false showbutton=false cols=6 num=6 showfollow=false ]